tiistai 29. maaliskuuta 2011

Viikon hörähdys


 Pienistä asioista voi saada odottamatonta hauskuutta. Esimerkiksi vessapaperin osto voi olla asia, joka saa hymyn huulille raskaimmankin työpäivän jälkeen. Tämän opin eilen.

Joku voi ehkä miettiä, miten vessapaperin osto voi olla mitenkään erityisen huvittavaa. Tähän voi olla montakin vastausta. Yksi on tietysti se, että allekirjoittaneella on outo huumorintaju (erittäin mahdollista). Toinen vaihtoehto on, että ostetussa vessapaperissa on jotain erikoista.

Otin eilen kaupan hyllystä aivan sattumalta vessapaperipaketin, jossa näytti olevan tavallista enemmän kirjoitusta. En sen kummemmin kiinnittänyt siihen huomiota vielä kaupassa. Se oli varmaan minun onneni (sekä muiden asiakkaiden onni). Kun autossa aloin tutkailemaan pakettia tarkemmin (siippani oli ratissa), huomasin että itse niissä rullissa oli kirjoitusta. Pieniä runonpätkiä jokaisessa paperiarkissa. Hauska ajatus - ajattelin. Monethan kaipaavat vessalukemista, ja nyt se on tuossa paperissa, kätevää! Silloin se iski. Naurukohtaus.

WS-papereissa oli rakkausrunoja. Näin kuin näkynä mielessäni kohtauksen vessasta. Ihminen lueskelee wc-paperista kauniin rakkausrunon, hoitaa samalla asiansa ja... niin, mitäpä sitten tapahtuukaan? Sillä kauniilla runolla pyyhkäistään takamus. "Kaksi mieltä, yhteinen ajatus. Kaksi sydäntä, yhteinen sielu. Sinä ja minä, ikuisuuteen" - minäpä pyyhkäisen tällä peräpääni! Suuremman hädän yllättäessä kohtaus menisi jotenkin näin: Ihminen lukee repäisemästään paperista ajatuksen "Vaikka olet niin kaukana, jossain auringonlaskun takana, olet sydämessäni." - Ja paskat...

Mahdollista on, että olin jo hiukan väsynyt tuossa vaiheessa päivää, mutta naurustani ei meinannut tulla loppua. Siippani katsoi minua säälien. Itse mietin, oliko tuo vessapaperikirjallisuuden keksijä päässyt ideassaan tähän varsinaisen vessassakäynti asteelle? Ehkä olen outo, mutta ainakin minulla on hauskaa!

Ilo löytyy pienistä asioista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oppimispäiväkirjaani saa aina kommentoida ja näin antaa oppijalle taas uusia ajatuksia ja pohdittavaa. Erilaiset näkökulmat ja näkemykset ovat rikkaus!