maanantai 28. marraskuuta 2011

28.11.2011 - toinen luukku


 Enää 26 yötä jouluaattoon - vielä on siis aikaa tehdä itse lahjoja!


Joka vuosi päätän, että tänä vuonna en osta lahjoja (kuink korkeintaan pienemmille lapsille - ei enää täysikäisille). Mutta joka vuosi olen epäonnistunut tässä... jospa taas yrittäisi? Tekisi itse lahjat! Ja kierrätysmateriaaleista, niin ei kuormittaisi niin paljon luontoakaan tämä joulun juhliminen.


En ole mikään askartelija tai muutenkaan kätevä missään käsitöissä. Vaikka sukkia olen joskus nuorempana kutonut (ainakin kahdet) ja lapasetkin on tullut tehtyä. Mummoni opetti minut virkkaamaankin, ja siitä hommasta tykkään myös - kun vain innostus iskee. Ja kun innostus viimeine iskee, on se käytettävä hyvin, sillä se myös lähtee yhtä nopeasti kuin tulikin. Siispä en ota haasteeksi kutoa kaikille sukkia tai tehdä lapasia, olisi ikävä antaa pelkkiä sukan varsia...  toki säärystimet voisivat valmistua jo jouluksi: http://www.kaspaikka.fi/neulonta/asusteita_vaatteita/saarystimet.html


Ehkä kuitenkin ensin jotain helpompaa... 


Itselläni jää usein joulukortit säästöön (en tiedä miksi, mutta nytkin laatikossa on iso kasa joulukortteja joita olen saanut viimevuosina). Niistä voisikin nyt tehdä kivat laatikot tuleville joululahjoille (tai mille sitten ikinä keksiikään). Ekoaskarteluvinkkejä löytyy netistä ekonisti.fi sivustolta. Sieltä tämäkin ohje on noukittu!


 


Postikorttirasia


Tarvitset:



  • vanhoja postikortteja

  • puuvillalankaa

  • teräväkärkisen neulan

  • sakset

  • silkkinauhaa




Ompele neljä saman kokoisiksi leikattua postikorttia (pitkistä syrjistään) neliöksi yhteen pykäpistoilla. Leikkaa pohjaksi tuleva kortti neliöksi ja ompele se paikoilleen. Jos haluat kannen, ompele se kiinni vain yhdeltä sivulta. Kiinnitä kanteen ja rasiaosan etureunaan silkkinauhat, niin voit sulkea kannen.


 


Tukevampi laatikosta tulee, jos laitat joka syrjään kaksinkertaiset kortit, kuvat sisään ja ulospäin.


 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oppimispäiväkirjaani saa aina kommentoida ja näin antaa oppijalle taas uusia ajatuksia ja pohdittavaa. Erilaiset näkökulmat ja näkemykset ovat rikkaus!