keskiviikko 7. joulukuuta 2011

7.12.2011 - luukku avautuu


 17 yötä jouluaattoon


Lahjoja kannattaa antaa myös luonnolle. Kohta alkaa olla se aika, kun maa on jäässä ja toisinaan jopa hiukan lunta maassa vaikka ei vielä lumitalvi olekaan - on aika aloittaa lintujenkin talviruokinta.


Täytyy myöntää, että meillä se on jo vanhasta tottumuksesta alkanut marraskuun puolella. Taitaa asustella nyt näissä lähimetsissä-  pulleita lintuja... 


   


Pitää vaan muistaa, että talviruokintaa tulee jatkaa yhtäjaksoisesti kevääseen saakka. Varsinkin harvaanasutulla alueella voi ruokinnan lopettaminen koitua lintujen kohtaloksi, kun eivät löydä uutta ruokapaikkaa tarpeeksi nopeasti. 


Talipallot ja rasvasiemenseostangot myydään usein tiukalla muoviverkolla varustetuissa pakkauksissa. Verkot pitää poistaa ennen tarjolle asettamista, sillä linnut voivat tarttua niihin kiinni ja menehtyä. Pallot ja tangot laitetaan tarjolle muovitettuihin metalliverkkohäkkeihin. Alkuperäiset muoviverkot kuuluvat roskakoriin.



Vilja on perinteistä lintulaudan ruokaa. Ruokintaan on käytetty yhtä lailla ohraa, kauraa kuin vehnääkin.  Viljansyöjiä ovat etenkin varpuset ja keltasirkut. Viljaa voi tarjota myös lyhteinä, mutta niiden "vikana" on usein kallis hinta verrattuna ruuan määrään. Toisaalta pienelläkin maa-alalla voi kasvattaa vaikka ihan omat lyhteet, jotka tuovat ruokintapaikalle hauskaa näyttävyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oppimispäiväkirjaani saa aina kommentoida ja näin antaa oppijalle taas uusia ajatuksia ja pohdittavaa. Erilaiset näkökulmat ja näkemykset ovat rikkaus!