lauantai 20. heinäkuuta 2013

In case of emergency - turhaa vai ei?


Intterneetin syövereistä bongattua. Joskus voi olla ongelmallista elämä. Mietin tässä vain, että kohta vaikeutuu ihmisten auttaminen - kun ei mitään saa/voi tehdä sen pelossa että tulee syyte - että onko pian yleinen neuvo se, että kävele ohi. Mistä sitä tietää vaikka saisi seksuaalisesta häirinnästä syytteen annettuaan tekohengitystä naispuoliselle ihmiselle. Ei kai sitä voi tuntemattomana tajuttoman ihmisen rintoihin tarttua... Ai miksi tällaisia mietin? No siksi koska...


Aloittaja kyselee: Onko ICEt kännyköissä kunnossa?
Rouva: Mulla tarvii koodin voidakseen käyttää puhelinta. Ainoastaan hätäpuhelun pystyy soittamaan ilman sitä.
Nainen: Asetuksista saa pois koodit   Ja jos luuri hukkuu niin etänä voi tyhjentää, paikallistaa tai lukita puhelimen..
Rouva: Saa tietysti, koska sieltä ne on sinne laitettukin. Mä en pidä siitä, että vieraat tutkii mun luuria. Siksi siihen on laitettu se esto. Ne tiedot mitä viranomaiset musta tarvii löytyy lompakosta. Se riittää ihan hyvin. Mun mielestä nämä ICEt on turhaa vouhotusta. Viranomaiset tietää kyllä ne lähiomaiset, ei ambulanssikuskien tarvitse päästä urkkimaan kenenkään puhelimia.
Nainen: Ulkomailla lääkärit ei tiedä sun lähiomaisia!!
Rouva: Eikä lähiomaiset osaa ulkomaan kieliä, joten aika sama. 
Nainen2: ICE ei ole turhaa. Viranomaiset eivät välttämättä tiedä omaisia, ei välttämättä tiedä edes kuka sinä olet. Koskaan ei voi tietää, mitä tapahtuu. Mitä, jos oletkin jossain vieraalla paikkakunnalla ilman sitä lompakkoa, jossa ne tärkeät tietosi ovat...  Mä ainakin haluan, että jos mulle sattuu jotain, niin omaiseni saavat siitä tiedon, vaikka sen ICEn avulla. Paljon ei maksa vaivaa laittaa ICE tärkeiden numeroiden yhteyteen. Tietysti, jos siellä puhelimessa on jotain synkkääkin synkempää salaisuutta, niin sitten on ikävää, jos joku ulkopuolinen puhelinta urkkii, mutta henkilökohtaisesti ei onneksi sellaista ongelmaa ole.
Rouva: Mitä sanoo tietosuojalaki siitä, että tuntemattomat tutkivat puhelimia ilman lupaa?
Nainen3: "Die alone and get finally rest?" No, jokainen laittakoon tai olkoon laittamatta. Kukin tavallaan. Vai oliks tää provo...?
Lopuksi vielä haluan sanoa että...
Minulla ei itselläni ole ICE numeroa kännykässäni. Se johtuu siitä, että olen saamaton, ja ajatellut, että suomessa osataan etsiä sanaa "Äiti". Vaan olisihan se helppo laittaa sama numero vielä ICE:lläkin. Ei olisi tullut mieleenkään se, että jotenkin harmittaisi jos pelastusmiehet tai -naiset minun puhelintani selaisivat. Tuskin ne sitä huvikseen ränkkäisivät ja tekstiviestejäni (ikealta yms.) lukisivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oppimispäiväkirjaani saa aina kommentoida ja näin antaa oppijalle taas uusia ajatuksia ja pohdittavaa. Erilaiset näkökulmat ja näkemykset ovat rikkaus!