torstai 6. syyskuuta 2012

Vapaaehtoinen!

Vapaaehtoistyö - kuulostaa ylevältä ja hienolta, sellaiselta jota näkee elokuvissa. "Harrastan vapaaehtoistyötä, käyn kerran viikossa auttamassa paikallisessa ruuan jakelu paikassa." Monesti olen miettinyt, että haluaisin itsekin auttaa ja kantaa korteni kekoon. Olla hyödyksi ihan vain hyvää hyvyyttäni, ilman palkkaa.

Mutta eipä ole tullut koskaan oltua muualla kuin tuttavien talkoissa auttelemassa. Ei ole osunut koskaan silmiin tilaisuutta ja hommaa. Mietinkin, että mistähän vapaaehtoistöitä voisi edes etsiä tässä maassa. Ne tuntuvat olevan jossain erilaisten yhdistysten sisällä, pienessä piirissä. Ehkä tämä mielikuva on väärä, mutta muustakaan en tiedä. Tai oikeastaan en ole aikaisemmin tiennyt.

Nyt kuitenkin eräänä päivänä netissä surffaillessani osui silmiini sanat "Suurella Sydämellä - vapaaehtoistyö". Se on nettisivusto, johon on koottu erilaisia vapaaehtoistöitä eri paikkakunnilla. Sellainen käsitys tuli, että nuo työt ovat seurakuntien organisoimia. Pieni toivon kipinä heräsi. Että osaisikohan sitä. Aika moni toimi näytti olevan sellainen, joka ei mitenkään sido työhön ryhtyjää, voi käydä vaikka vain kerran, tai jos haluaa niin säännöllisemminkin. 

Uskaltaisiko sitä rekisteröityä vapaaehtoiseksi? Jotenkin on sellainen kutina, että siitä saisi itse vähintään yhtä paljon kuin autettavakin.

Toivottavasti tuo systeemi on toimiva.. eikä niin, että kun kysellään "Onko vapaaehtoisia?", nähdään vain paljon maahan painuneita katseita ja yritystä "olla niinkuin ei olisikaan." :) Sen varmaankin näkee vain, kun kokeilee!


1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä! Yllättävän monenmoista hommaa sieltä löytyi. Vielä ei kovin paljon pieniä paikkakuntia näyttänyt olevan mukana, mutta ehkä sellaisiakin alkaa löytyä listalta, kun tietoisuus tuosta sivustosta leviää :)

    VastaaPoista

Oppimispäiväkirjaani saa aina kommentoida ja näin antaa oppijalle taas uusia ajatuksia ja pohdittavaa. Erilaiset näkökulmat ja näkemykset ovat rikkaus!