lauantai 27. syyskuuta 2008

Hyvän mielen aineksia


Tänään mietin sitä, kuinka vähästä sitä voi ihminen saada hyvän mielen. Iloa elämään ja uutta energiaa. Listaan muutamia (ehkä vähän pinnallisiakin) asioita jotka omalla kohdallani vaikuttavat positiivisesti mielialaani. Keskityn niihin asioihin jotka tulevat lähinnä oman toiminnan tuloksena.


Siivous - kun koti on kunnossa, tuntuu siltä että koko elämä on järjestyksessä ja asiat sujuvat paremmin. Lisäksi siivouksen jälkeinen tunne siitä, että on saanut jotain konkreettista ja näkyvää aikaan on mieltä ylentävä (varsinkin jos koti on päässyt siivouskertojen välillä todella rempalleen)


Kampaajalla käynti - uudet hiukset, "uusi pää", uutta energiaa ja itsevarmuutta, tuntuu vain yksinkertaisesti hyvältä. Tämä ei tietysti toteudu jos käy niin, ettei ole tyytyväinen uuteen hiustyyliinsä.


Uudet vaattet - mikä ihme siinä onkin, että kun saa uuden asukokonaisuuden, on olo kuin voittajalla. Johtuisiko omalla kohdalla siitä, että en niin kamalasti pidä shoppailusta, ja hyvän asun löytäminen on eräänlainen työvoitto. Ja onhan uusissa ei-niin-nukkaantuneissa-vaatteissa mukavampi olla!


Joku uusi pieni sisustuselementti kotiin - Taas ostamista.. no ei välttämättä. Kehystin pari postikorttia joiden kuvista pidin ja laitoin seinälle, tuli hyvä olo ja nyt saan ihailla noita kuvia aina kun vain siirrän katseeni sopivaan kohtaan.


Ystävän tapaaminen - Tarviiko tätä edes selittää? :)


Onnistunut työprojekti - Kukapa ei tulisi hyvälle mielelle, kun huomaa että tehty työ tuottaa positiivisen tuloksen?


Matkan suunnittelu - Juurikin tämä suunnitteluvaihe on niin antoisa ja antaa energiaa (varmasti myös itse matka). Kun on jotain kivaa mitä odottaa pysyy helposti iloisella tuulella.


Liikunta - Vaikka sitä tulee tehtyä melko epäsäännöllisesti ja totta puhuen vähän liiankin harvaan tahtiin, niin kyllä esimerkiksi lenkin jälkeen on olo autuas. Tuntee tehneensä jotain, on saanut ehkäpä raitista ilmaa, saanut katsella mukavia maisemia ja samalla parantanut terveyttään.


Listaa voisi jatkaa varmasti loputtomiin, niin paljon on elämässä pieniä asioita joista voi saada hyvän mielen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oppimispäiväkirjaani saa aina kommentoida ja näin antaa oppijalle taas uusia ajatuksia ja pohdittavaa. Erilaiset näkökulmat ja näkemykset ovat rikkaus!