perjantai 17. joulukuuta 2010

Painaumia


 Minulla on joskus paha tapa unohtaa nesteytys työpäivän lomassa. Ei vain kertakaikkiaan muista juoda tarpeeksi päivän aikana, usein voi mennä koko päivä yhdellä tai kahdella lasillisella vettä (ja muutamalla kupilla kahvia).

Eilen illalla havahduin taas tähän todellisuuteen, kun riisuin sukkani. Jalat olivat täynnä painaumia, jokainen vaatekappale oli jättänyt jälkensä ihooni. Tuntuu jotenkin takaperoiselta, että kun ei muista juoda tarpeeksi, kerääntyy se vähäinenkin neste elimistöön ja jalat turpoaa. Nesteen kerääntymistä ehkäisee siis yksinkertaisesti se, että juo tarpeeksi.

Mitenhän sitä saisi parannettua tapansa? Ehkä tässä voisi auttaa se, että kantaa mukanaan pientä vesipulloa, josta päivän mittaan hörppii.Auttaisikohan se samalla myös kuivaan ihoon? Käsien iho kun tuntuu välillä rapisevan kokonaan pois. (En muista myöskään rasvata käsiäni).

Vai pitäisikö vain hommata dementialääkkeet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oppimispäiväkirjaani saa aina kommentoida ja näin antaa oppijalle taas uusia ajatuksia ja pohdittavaa. Erilaiset näkökulmat ja näkemykset ovat rikkaus!