perjantai 31. joulukuuta 2010

Vuoden viimeinen päivä


Tänään on vuoden 2010 viimeinen päivä. Miten aiot sen käyttää? 


Olen monesti miettinyt tätä ihmisen tarvetta viettää uutta vuotta, tehdä jotenkin merkittäväksi se päivä kun vuosiluku kalenterissa vaihtuu. Moneti kuulee puhuttavan eräänlaisen tilinpäätöksen tekemisestä omassa elämässä. Vuoden viimeisinä päivinä mietitään kulunutta vuotta, mitä se on sisältänyt, miten itse on pärjännyt, onko tulema positiivinen vai negatiivinen. Hieno asia sinänsä. On välillä hyvä pysähtyä miettimään omaa elämäänsä.


Mutta miksi se pitäisi tehdä vain kerran vuodessa? Miksi juuri nyt? Toisaalta, miksipä ei. Ihminen tarvitsee selkeitä rajoja, tavoitteita, etappeja, jopa omassa elämässään. Olkoon siis tämä vuoden vaihde yksi sellainen. Itse tosin olen sitä mieltä, että omaa elämää kannattaa tarkastella jopa vähän useamminkin, ja sellaisella lempeällä katseella.


Monet tekevät uuden vuoden lupauksia. "Lupaan etten ensi vuonna polta tupakkaa" "Lupaan laihduttaa 10 kiloa" "Lupaan huomioida enemmän puolisoani" "Lupaan kohottaa kuntoani". Niillä on taipumus jäädäkin sellaisiksi - vain lupauksiksi. Itseään on helppo huijata ja lupaus on helppo unohtaa ja vedota siihen että eihän ne uuden vuoden lupaukset koskaan pidä, ne nyt vaan on sellaisia. 


Minä en aio luvata mitään. Teen päätöksiä silloin kun päätöksen hetki kohdalle tulee. Mikä tahansa päivä on hyvä päivä aloittaa terveellinen elämä tai puolison huomioiminen. Paras hetki on aina "Nyt".


No entäs se välitilinpäätös? 


Minulla vierailee "tilintarkastajat" sen verran usein, että olen aika hyvin kärryillä oman elämäni koukeroista ja niiden vaikutuksista ja syy-seurauksista. Voinkin siis vain todeta, että elämä on kaunis. :) Lopputulema on positiivinen.


Vuosi vaihtunee rakkaassa seurassa, rauhallisissa  merkeissä. Huomenna sitten nostellaan maljaa myös ystävien seurassa ja aloitetaan vuoden ensimmäisen päivän ilta hauskoissa merkeissä. Siitä on hyvä jatkaa.


Iloista, onnellista, parempaa (tai yhtä hyvää), rauhallista, turvallista, menestyksekästä, rakkauden täyteistä Uutta Vuotta 2011 kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oppimispäiväkirjaani saa aina kommentoida ja näin antaa oppijalle taas uusia ajatuksia ja pohdittavaa. Erilaiset näkökulmat ja näkemykset ovat rikkaus!